Posted by sharon kok in Be Healthy / Inspire / Look Good / on 2 februari

Hoi, ik ben Sophie, van Coaching by Sophie.

Balanzs heeft mij gevraagd om af en toe iets op de website te  schrijven over het leven en hoe je dat nou eigenlijk doet.

Want zeg nou zelf, dat is soms behoorlijk ingewikkeld. Op dat soort momenten is het best fijn om ook te horen hoe anderen dat nou doen. En dan bedoel ik niet alle succesverhalen op Facebook, maar het échte leven, en hoe dat af en toe bij iedereen kan ‘schuren’. Nou zulke dingen dus, daar zal ik over schrijven.

Het leven is een geschenk, dat is hoe ik het zie, maar soms voelt dat helemaal niet zo. Er kunnen zich natuurlijk grote verdrietige dingen voordoen in je leven, waardoor het leven gewoon echt even helemaal niet leuk is. Denk aan overlijden of ziekte dat soort dingen en dat is natuurlijk vreselijk.

Maar even los van dat soort grote gebeurtenissen, kan het leven naast heel leuk, af en toe ook een behoorlijke worsteling zijn. Een worsteling met jezelf of met je omgeving. Gedachten die maar in je hoofd blijven rondrazen of gevoelens die je hart pijnigen en waar je je geen raad mee weet en écht last van kunt hebben. Denk aan gevoelens van stress, negatieve gedachten over jezelf, irritatie of boosheid die je soms kan voelen, terwijl je niet snapt waar dat vandaan komt en je dat ook helemaal niet wil.

Jarenlang worstelde ik in stilte. Had af en toe gedachten en gevoelens waar ik me geen raad mee wist. Ik dacht dat ik abnormaal was of ‘gek in mijn hoofd’ of dan tenminste een ‘kneus’ omdat ik het leven soms behoorlijk moeilijk vond. Ik durfde er met niemand over te praten, schaamde me. Ik leidde namelijk een geweldig leven, een ‘droomleven’ zelfs. Een leuke vent, twee fantastische kinderen, een mooi huis, een super leuke baan, wat wil een mens nog meer, zou je zeggen?

Daar kwam ik uiteindelijk achter. Het was de verbinding met mezelf, die ik eindelijk weer terugvond. Ik kwam erachter dat díe verbinding het grootste geschenk is wat je jezelf kunt geven. Bij mij begon dit alles in 2011 met het lezen van een boek. Dit boek heeft mijn leven fundamenteel en structureel ten positieve veranderd.

Wil je weten welk boek? In mijn volgende blog zal ik daar meer over vertellen.

Ben je te nieuwsgierig geworden en kan je daar niet op wachten, check dan mijn website voor meer informatie: www.coachingbysophie.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *