Posted by sharon kok in Be Healthy / Inspire / on 8 februari

Tijd heelt alle wonden… Of toch niet?

Het is alweer februari. Ik vind het bizar hoe snel de tijd voorbij vliegt.

Gister werd ik me hier weer extra bewust van. Ik sprak na lange tijd een oude bekende. We hadden het erover dat we elkaar al kennen sinds 1992. Dat is dus gewoon 25 jaar! Ongelofelijk. Ik was er best wel even in shock van. En aan de andere kant is het gekke, dat als je dan weer zo met elkaar in gesprek zit, die tijd ook meteen weer lijkt weg te vallen. Alsof het gister was dat je elkaar sprak. Fascinerend hoe dat werkt.

Het deed me realiseren wat een raar iets ‘tijd’ eigenlijk is. Toen ik jong was, kon ik tijd ervaren als iets oneindigs. Dingen konden zo verschrikkelijk lang duren, het kon zelfs voelen alsof de tijd nooit iets zou veranderen. Tegenwoordig voelt tijd vooral als iets waar je altijd te weinig van hebt. Vaak te druk om nog tijd te hebben voor alle dingen die je écht graag wil doen. Zo zonde, want we hebben maar één leven en er zit geen ‘rewind-button’ op*. We kunnen de tijd niet terugdraaien. En ook al hebben we al het geld van de wereld, tijd terug is niet te koop. En dat maakt het een van de kostbaarste dingen in dit leven, in jóuw leven.

Waarom gaan we dan zo onzorgvuldig met onze tijd om? Waarom gaan we niet nú voor wat we echt willen? Wat blokkeert ons? Waarom gaan we het niet ‘gewoon’ doen?

Als je het mij vraagt, is het antwoord daarop heel simpel. Het is omdat we denken dat de tijd ook ‘oude’ wonden heelt, maar dat dat eigenlijk helemaal niet zo is. Zoals ik het zie, zijn het juist de ‘oude wonden’ die, zonder dat we ons daarvan bewust zijn, een hele grote rol spelen in ons dagelijks leven. Het zijn zelfs die ‘oude wonden’ die ons vaak belemmeren het leven te leiden dat we zo graag zouden willen. Dat lukt niet omdat we als het ware door de bril van ons verleden naar het heden kijken en het hier en nu daardoor niet kunnen zien voor wat het werkelijk is.

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Sterker nog, het is eigenlijk heel simpel. En als je eenmaal doorhebt hoe het werkt, gaat er werkelijk een wereld voor je open. Nu je dit weet, ben je dan niet enorm benieuwd wat dit voor jóuw leven kan betekenen? Dus, waar wacht je nog op?Je hebt geen tijd te verliezen, toch?

Coaching by Sophie

Praktijk voor coaching en bewustwording

www.coachingbysophie.nl

info@coachingbysophie.nl

06-28788431

een mooi inspiratiefilmpje: https://m.youtube.com/watch?v=oKAmujgS4mo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *