de voordelen

Yoga is geschikt voor iedereen. Oud, jong, lenig, stijf, fit, of juist niet zo energiek. Iedereen kan yoga beoefenen. Of je het nu dagelijks doet of één maal per week, Yoga verrijkt je leven! Je zal snel de positieve invloed op je lichaam & geest ontdekken. Hieronder vind je enkele voordelen van yoga.

 1. Sterke, slanke & soepele spieren
Bij yoga asanas (houdingen) wordt elke spier in het lichaam gebruikt, lichamelijke kracht neemt toe van top tot teen. Stramme spieren worden weer soepel. En, het beoefenen van yoga zorgt voor een betere lichaamshouding, waardoor nek- en spierklachten afnemen.

2. Gewichtsverlies
Yoga kan je helpen om gewicht te verliezen. Zo verbrand je tijdens een Hot Yoga les wel 600 calorieën! Dankzij calorieverbranding en stressvermindering, spoort yoga ook aan gezonder te eten en helpt yoga je meer zelfvertrouwen te krijgen.

3. Meer energie
Mensen die regelmatig een yogales volgen geven vaak aan veel meer energie te hebben. Yoga zorgt voor een complete detox. Tijdens de yogales worden verschillende organen gestimuleerd, dit zorgt voor een optimale bloedtoevoer. Je lichaam kan daardoor snel en effectief afvalstoffen afvoeren. Dit vertraagt het verouderingsproces en geeft meer energie.

de_voordelen

4. Een intense, cardiovasculaire workout
Zelfs lichte yoga-oefeningen hebben cardiovasculaire voordelen. Ze verlagen het hartritme, verhogen het uithoudingsvermogen en verbeteren de zuurstofopname.

5. Stressvermindering
Yoga ontspant! Door een daling van het stresshormoon cortisol, verlaging van de bloeddruk en het hartritme ontstaan tal van voordelen: betere spijsvertering, verhoogde immuniteit, vermindering van angst, depressie, vermoeidheid, astma en slapeloosheid.

6. Pijnverlichting
Nog een voordeel van het beoefenen van yoga is dat het pijn kan verzachten. Studies hebben aangetoond dat het beoefenen van yoga asanas (houdingen) en meditatie pijn verlicht.

7. Verbeterde ademhaling
Yoga leert mensen trager en dieper adem te halen. Dit leidt tot een betere longfunctie en diepe ontspanning. Zo verhoogt het de hoeveelheid zuurstof die door het lichaam wordt opgenomen.

8. Stralende huid
Door een betere bloedtoevoer en het versneld afvoeren van afvalstoffen helpt yoga je om een stralende huid te krijgen.

9. Yoga maakt je ‘mindful’
Yoga helpt je je te concentreren op het heden en creëert een goede balans tussen lichaam een geest. En.. yoga leidt tot betere concentratie, coördinatie, reactiesnelheid en een optimaal geheugen.

10. Innerlijke rust
Yoga helpt je om meer rust & balans te vinden. Wanneer je regelmatig aan yoga doet zul je merken dat je kalmer op stressvolle situaties reageert.

 

Meer weten? Klik hier voor de veelgestelde vragen