Posted by zsoka bernard in Be Healthy / Eat Well / Inspire / Look Good / on 5 januari

Maak 2019 jouw jaar!

Jouw mooiste 2019!

Het is weer zover. De tijd van de goede voornemens. I love it! Even een momentje om stil te staan. Even een moment van reflectie. Om daarna vol gas te beginnen aan het nieuwe jaar. De afgelopen jaren heb ik de goede voornemens een klein beetje anders aangepakt. Dus niet: ik wil 5 kilo afvallen, of een nieuwe studio openen, of meer plezier hebben. Graag deel ik met je mijn methode. Wellicht is het ook iets voor jou!

1. Begin met het eind

In plaats van meteen te verzanden in allerlei actie gerichte goede voornemens, neem eerst een stap terug. Wat is echt belangrijk voor je? Wat zijn je dromen? Waar wil je heen? Waar word jij gelukkig van? Of misschien wel: hoe wil je dat mensen jou herinneren? Wat wil je bijdragen aan deze wereld? Heftige vragen, maar een antwoord hierop geeft je zo veel meer motivatie om die goede voornemens vol te houden. Maak het jezelf niet te moeilijk. Maar begin gewoon met schrijven. 5 minuten. Blanco papier. Je zult zien dat het begint te stromen.

2. Kies jouw thema

Wat zie je terug op dat nu niet meer zo blanco papier? Wat is echt belangrijk voor jou? Jouw gezondheid? De wereld een beetje beter maken? Persoonlijke groei? Kortom, waar ga jij aan werken dit jaar? Voor mij was dit in 2018: Meer energie. Meer energie om mijn dromen waar te maken. Meer energie omdat ik geloof dat positieve energie een impact kan hebben op alles om je heen. Meer energie om balanzs te laten groeien. Wat is jouw thema?

3. Hak het in blokjes

Zodra je jouw focus hebt gevonden gaan we het super concreet maken. Een to do lijst. Een afvink lijst. De acties kunnen heel klein zijn. Zoals 2 liter water drinken per dag (als je dat dus niet doet… gaat je energiepeil naar beneden ;-)), ik zelf had bijvoorbeeld ook de uitdaging om elke maand iets te doen wat uit mijn comfort zone ligt. Zo heb ik over vuur gelopen. Een week elke dag tussen de 6-10 uur gemediteerd. Een teacher plant sessie gedaan. Gevlogen als een vogel. Want ik krijg namelijk energie van nieuwe dingen. En bovendien heb ik enorm veel plezier gehad ;-).

4. Evalueer en stel bij

Neem elke maand een moment om even te evalueren. Gewoon even gezellig met jezelf. Misschien met een lekker stuk taart. Of een lekker glas wijn. Of misschien wel beter met een kop gemberthee ;-) Wees trots op de resultaten. Dankbaar. Stel bij waar nodig. Wees vooral niet boos of teleurgesteld. Je hoeft niet perfect te zijn ;-), anders wordt het leven wel heel erg saai toch?

Enjoy! Laat je me weten of je het gaat proberen?

Namaste,

Zsoka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *