shiatsu behandeling & holos behandeling

Shiatsu Therapie

Shiatsu is een eeuwenoude Japanse geneeskunst en vindt zijn oorsprong in China. Het heeft als doel om lichamelijke, emotionele en geestelijke klachten te verlichten, gezondheid en vitaliteit te bevorderen en het zelf genezend vermogen van de mens te activeren.

Een Shiatsu-behandeling wordt uitgevoerd op een matras (futon). Je kunt je kleding gewoon aanhouden. Er wordt druk uitgeoefend met vingers, handpalmen, ellebogen, knieën en voeten op punten langs de meridianen — energiebanen waar de vitale levensenergie (Qi) doorheen stroomt. Daarnaast zijn er ook manipulatietechnieken bij Shiatsu van toepassing zoals rekken, strekken en draaien van lichaamsdelen. Bij de eerste keer vindt een diagnosegesprek plaats, waarna een doelgerichte en effectieve behandeling volgt. Bouw voldoende rust in na de behandeling.

Verschillende oorzaken kunnen lichaam en geest uit balans brengen: denk aan weersomstandigheden, emoties, te hard werken en te weinig rusten of onevenwichtige voeding. Hierdoor kan de Qi in het lichaam worden beïnvloed of geblokkeerd waardoor klachten zoals pijn, stijfheid, benauwdheid, slaaploosheid, vermoeidheid, concentratieproblemen en emotionele klachten ontstaan.

Je ondergaat Shiatsu voor diepe ontspanning, opheffing van fysieke en emotionele blokkades, vermindering van klachten, opbouw van een beter levenspatroon, meer energie & stabiliteit, een beter evenwicht tussen lichaam en geest.

N.B. momenteel kunnen deze behandelingen niet vergoed worden door de verzekeraars. Onze therapeut overweegt zich in de toekomst te registeren.

Locatie: Den Haag
Therapeuten: Dong & Kristal

 

Prijs: 65 euro (60 min),  90 euro ( 90 min.)

5 sessies 60 min 300 euro

5 sessies 90 min 425 euro

Holos Massagetherapie

Holos massagetherapie beschouwt de mens als een eenheid van lichaam, ziel en geest. Door middel van massage en gesprek nodigt de therapeut je uit om met volle aandacht en zonder oordeel te voelen wat er in je speelt. Holos massagetherapie richt zich op inzicht door bewustwording.

De mens bestaat uit 5 verschillende lichamen: fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal en spiritueel.

Bewust voelen kan leiden tot inzicht in aspecten die hebben bijgedragen aan het ontstaan van klachten van fysieke, emotionele of geestelijke aard. Klachten zijn een teken dat de harmonie tussen de lichamen verstoord is. Door met aandacht te luisteren naar de signalen van het fysieke lichaam ontstaat bewustwording. In combinatie met het zelfregulerend vermogen van het lichaam dat aangeraakt wordt, kan bewustwording leiden tot herstel van evenwicht tussen de verschillende lichamen.

Iedere sessie begint met het bespreken van wat er op dat moment in je speelt; je vraag, je behoefte, je wens of waar jij mee zit. De behandeling wordt vervolgens hierop afgestemd. Er wordt gebruik gemaakt van één of een combinatie van massagetechnieken zoals klassieke en haptische massage, holistic pulsing, voetreflexzone massage, chakramassage, bindweefselmassage en Lomi Lomi massage. De massages bestaan uit verschillende handgrepen die op een afwisselende en rustige manier toegepast worden. Gebieden die gemasseerd kunnen worden zijn: hoofd, rug, nek en schouders, armen en handen, benen en voeten, buik of bekken.

Massagetherapie bevordert wel-, beter- en bewust-zijn. Deze vorm van aanraking is geschikt voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen, zichzelf met liefde tegenmoet wil treden om zich te verzoenen met datgene wat fysieke of geestelijke klachten veroorzaakt.

Elke reden is goed om voor massagetherapie te kiezen. Denk daarbij aan:

  • Ontstressen, ontspannen, ontladen en tot jezelf komen
  • Lichamelijke pijn en spanningen
  • Ongemakken als hoofdpijn, stress, burn-out, slapeloosheid en overgevoeligheid
  • Steun bij chronische of levensbedreigende ziekte
  • Troost en koestering bij verlies door overlijden, van werk, relatie of gezondheid.

Massage heeft overigens ook een preventieve werking en de effecten zijn veelvoudig: ontspanning, pijnverlichting, herbronning, plezier, emotionele ontlading, zelfkennis, inzicht, spirituele ontwaking…

Wat altijd geldt is: hoe meer je jezelf openstelt, hoe dieper de werking van de massage.

Holos massagetherapie is een volwaardige therapievorm die uitstekend samengaat met de meest gangbare medische behandelingen.

Mijn lijfspreuk is: “spanning is wie je denkt te moeten zijn, ontspanning is wie je in essentie bent.”

Omdat Valerie aangesloten is bij het VNT worden de sessie deels vergoed door je zorg verzekeraar, mits je complementair verzekerd bent. Neem contact op met je eigen zorg verzekeraar om erachter te komen of dit ook voor jou geldt!

Therapeute: Valerie 

Prijs: Kennismaking sessie (90 min, incl. uitgebreid intake gesprek) 65 euro
Vervolg sessie (60 min) 65 euro
Boek nu